Температури над 45 градуса по Целзий обхванаха райони от Мексико.

...
 Температури над 45 градуса по Целзий обхванаха райони от Мексико.
Коментари Харесай

Десетки маймуни падат мъртви от дърветата: Гореща вълна обхвана Мексико

 

Температури над 45 градуса по Целзий обгърнаха региони от Мексико. Горещата вълна се оказва безмилостна за мамуните, живеещи там.

Животните в щата Табаско падат от дървета мъртви или мощно обезводнени.

Служители на организации за отбрана на животните са преброили 78 маймуни, които са умрели - в район, където популацията на сериозно застрашените черни маймуни ревач се прави оценка на по-малко от 1200 индивида.

 Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя 4 мин. Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя 4 мин. Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет

Първите починали маймуни са открити в община Кундуакан при започване на май. Мъртви животни са открити край градовете Комалкалко, Параисо, Накахука, Халпа де Мендес и Сентро.

Ръководители на екологични организации разясняват, че помощ от държавните управляващи по време на горещата вълна не е оказана.

„ Това е безпорядък! “, показват някои от тях.

Най-малко 29 са починали, а 60 са оповестени за търсене

Природоащитниците са готви да употребяват мобилен дом, с цел да могат здравни експерти да отидат непосредствено до засегнатите животни с тях. Местното население носи плодове и вода за изтощените маймуни.

„ Да, би трябвало да се грижим за животните и да, ще го създадем “, съобщи президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор, представен от Си Ен Ен.

Черната маймуна ревач, която населява южните елементи на страната, е в листата на застрашените типове от 2003 година

От 1978 година числеността на екземплярите е намаляла с повече от 60 % заради лов и загуба на местообитания, която пък е породена от горски пожари и обезлесяване.

През последните седмици страната се бори с високи и смъртоносни температури. Министерството на здравеопазването на Мексико оповестява за 26 души, които са умряли от аргументи, свързани с горещините – сред 17 март и 11 май.

Метеоролозите са обезпокоени, само че плажуващите са удовлетворени

Екстремните горещини се дължат на климатичните промени, породени от индивида, в композиция с „ Ел Ниньо “ - натурален климатичен модел, който въздейства върху световните температури.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР